Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. „Лев инс“' съди Mediapool.bg за 1 млн. лв.

Закон и ред

„Лев инс“' съди Mediapool.bg за 1 млн. лв.

Лев инс' съди Mediapool.bg за 1 млн. лв. - Tribune.bg
Снимка:

Застрахователната компания "Лев инс" е завела рекорден иск за 1 милион лева срещу новинарския сайт Mediapool.bg, съобщиха от медията. Искът е заведен заради публикация от 2022г. за проблеми със застраховките "Гражданска отговорност" и системата "Зелена карта".

Публикацията е основана на публична информация - в случая изказване на служебния финансов министър Росица Велкова на заседание на Министерския съвет, твърдят от изданието. 

"Доколкото в случая с Mediapool искът за 1 млн. лв. е предявен изцяло, а не като частичен, мога да кажа, че това е най-големият от гледна точка на претендираното обезщетение иск срещу медия в историята на България, който ми е известен на базата на публичната информация", коментира изпълнителният директор на "Програма "Достъп до информация" адв. Александър Кашъмов, който ще защитава Mediapool пред съда.

Когато от информационния сайт търсят коментар от засегнатото дружеството, от застрахователната компания посочват, че "на така представената информация в статията и зададените тенденциозни въпроси ще бъде даден отговор в съда".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети