Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 10-годишно дете е с опасност за живота след нападение на куче

Закон и ред

10-годишно дете е с опасност за живота след нападение на куче

10-годишно дете е с опасност за живота след нападение на куче - Tribune.bg
Снимка:

10-годишно дете е с опасност за живота, нахапало го куче в Хасково. Инцидентът станал на вчера. В 15:43 часа в Районното управление в Хасково е получен сигнал от 67-годишна жена от областния град, която съобщила, че детето е нахапано от куче докато си играело на поляна във Въгларово, в близост до кошари за отглеждане на животни. На място са изпратени полицаи, които установили, че кучето е порода „Азиатски вълкодав", собственост на 51- годишен мъж от селото.

Четириногото било вързано в имота му, но се отскубнало и нахапало детето.

Пострадалото момче е прегледано в Спешно отделение на хасковската болница. Установени са наранявания в областта на черния дроб и бъбрека, впоследствие транспортирано в Пловдив, с временна опасност за живота. Установено е, че кучето е регистрирано по установения ред. То е отведено в общинския питомник в Хасково. По случая е образувано досъдебно производство.

От кметството уточниха, че въпросното куче е родено през 2016 година, но е регистрирано през 2019 година. Тогава Анастас Караиванов узаконил отглеждането и на други кучета – регистрация в общината, чипиране, паспорти на всяко куче, платени такси. След това също е проверяван. Последната проверка на КОРЗ е била съвместна с Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково преди около 2 месеца и за регистрираните кучета не са установени нарушения. Отглеждани са вързани в двора му. Освен това КОРЗ са правили проверки по сигнали за бездомни кучета в селото и те са били отвеждани по законния ред в Кастрационния център в Хасково.

След инцидента въпросното куче от породата Азиатски вълкодав е било настанено в изолатор и ще бъде там докато се води досъдебно производство.

Вчера следобед пострадало момче и още едно дете си играели на поляна във Въгларово. Четириногото било вързано в кошарата на Анастас, но се отскубнало и нахапало детето. Момчето получило наранявания в областта на черния дроб и бъбрека. То е с временна опасност за живота и е транспортирано в пловдивска болница. Днес стопанинът недоумяваше как кучето се е отскубнало и е излязло от имота, в който по това време нямало хора. По думите му четириногото е било вързано с дебел синджир и поясни, че за първи бяга от имота. Заяви, че има общо 6 кучета и ги отглеждал заради кражби преди време. Разказа, че след инцидента е съдействал за детето.


Топ новини

виж още
Актуална тема