Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 10 от 13-те мъже от педофилската мрежа, разбита в София, Варна, Хасково, Перник остават зад решетките

Закон и ред

10 от 13-те мъже от педофилската мрежа, разбита в София, Варна, Хасково, Перник остават зад решетките

10 от 13-те мъже от педофилската мрежа, разбита в София, Варна, Хасково, Перник остават зад решетките - Tribune.bg
БГНЕС

Десет от 13-те мъже, задържани в петък за детско порно, остават зад решетките. Това е равносметката, след като днес приключиха и последните дела за определяне на  мерки за неотклонение на арестуваните, пише „24 часа”. Последните се гледаха в съдилищата в Перник, Варна и Хасково, а в събота и неделя дела имаше в съдилищата в Девня, Стара Загора, Елин Пелин и София.

Двама от задържаните са с парична гаранция. На единия тя е 7000 лева, а на другия - 2000. Само един е с подписка.  Това показва, че по случая е работено много сериозно и са събрани железни доказателства, коментираха магистрати.

Мащабната операция беше в петък. В нея се включиха  прокурори, следователи от националната следствена служба, служители на ГДБОП, жандармеристи. Арестувани бяха мъже на възраст 30-40 години, имало и на 60. Те били с различни професии - пилот от Нидерландия, айтита, техници, собственик на  магазин за спортни стоки, оценител на недвижими имоти.

Кадрите, открити в техните телефони, компютри, на флашки и други, били шокиращи. На тях имало сцени на сексуално насилие над деца между 2 и 10 г. Жертвите били от бившите съветски републики, Филипините, Индонезия и други.

Сред ужасяващите кадри имало такъв на момче на 10-12 г., което насилвало момиче на около 7 г. Видеото било разпространявано от пилота. На друг клип мъж се гаврел с малко момиченце.

„Не бих могъл да покажа тези кадри и да кажа повече за тях, защото, който ги види, ще трябва да си измие очите”, коментира в петък зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. 

Пред съда един от задържаните обясни, че свалял клиповете от любопитство.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати