Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ДНСКА провери 103 имота на обвинени за „ало“ измами

Закон и ред

ДНСКА провери 103 имота на обвинени за „ало“ измами

Снимка:

Премахват незаконните строежи

Специализираната прокуратура е възложила на Дирекция за национален строителен контрол /ДНСК/ да извърши проверка на законността на 103 недвижими имота. Те са собственост на 27 обвинени лица от три неутрализирани през 2019 г. организирани престъпни групи за телефонни измами, като ДНСК вече е готова с доклад, съобщават от спецпрокуратурата.

Проверените 103 обекта са на територията на Горна Оряховица,  село Ружинци, с. Арчар (община Димово), Берковица, град Левски, Ветово.

Издадени са 17 заповеди за премахване на незаконни строежи, от които 1 вече е премахнат, а 2 са в процес на доброволно премахване. За други 20 обекта тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини. Забрана за ползване е наложена за 5 обекта. 23 от останалите проверени сгради са в категорията на т.нар. търпими строежи /незаконни, за които липсват строителни книжа, но са вписани в действащите устройствени планове и не подлежат на премахване и на забрана за ползване/, други 26 строежа са в процедура по изследване на търпимост.

Заварените строежи са 9, проверени са и 3 преместваеми обекта, като 1 от тях е с документи, а два са незаконни и са в процедура на издаване на заповед за премахване.

Срещу виновните длъжностни лица от общинската администрация, неизпълнили служебните си задължения, са образувани 11 административнонаказателни производства - на трима служители в община Ружинци, на двама в община Берковица, трима в община Левски и трима в община Ветово.

За окончателните решения по образуваните преписки в общинските администрации ДНСК ще представя информация своевременно.  

 


Коментари (1)

Атанас Гелев Къде мога да напсувам петър берон
02.12.2019 18:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още