Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 10 арестувани при спецакция в офиси на бизнесмена Ветко Арабаджиев

Закон и ред

10 арестувани при спецакция в офиси на бизнесмена Ветко Арабаджиев

10 арестувани при спецакция в офиси на бизнесмена Ветко Арабаджиев - Tribune.bg
Снимка:

Разследва се организирана престъпна група за данъчни измами

10 души са задържани в хода на акция на Специализираната прокуратура днес в хотел "Маринела" в София и в хотел "Марица" в Пловдив, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев. При обиските в хотелите на туристическия предприемач Ветко Арабаджиев са открити 150 000лв., от които 60 000 са били намерени в кутия за обувки.

Прокурор Гешев добави, че в рамките на проведената операция ще бъдат иззети и автомобили. До края на деня наблюдаващият прокурор ще прецени какви обвинения да бъдат повдигнати на задържаните, от които трима са от семейството на Ветко Арабаджиев, а останалите са свързани с дейността на собственика на хотелите.

Следствените действия в рамките на образувано досъдебно производство са установили, че в периода 2017 – 2018 г. реални търговски дружества са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от типа „липсващи търговци“. Тези фактури са осчетоводявани под контрола на организираната престъпна група и по този начин се е избягвало плащането на данъчни задължения.

Установено е също, че в периода 2016 – 2018 г. са били извършвани финансови операции и е прикриван произход на имущество, придобито чрез тежко умишлено престъпление.
От хотел "Маринела" заявиха, че оказват пълно съдействие на разследващите.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема