Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 11 задържани при спецакция в Карнобат и Сунгурларе

Закон и ред

11 задържани при спецакция в Карнобат и Сунгурларе

11 задържани при спецакция в Карнобат и Сунгурларе - Tribune.bg
Снимка:

Към момента се установява съпричастността на мъжете към извършени в последните дни кражби от частни домове

Общо 11 криминално проявени лица на различна възраст са задържани при проведената днес специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, обхванала територията на общините Карнобат и Сунгурларе, съобщиха от прокуратурата.

При операцията, осъществена от служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас, Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас и служители от Районни управления – Карнобат и Сунгурларе под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Бургас, са проверени множество адреси, обитавани от криминално проявените. Намерени и иззети са различни вещи – предмет на престъпления, сред които: домакински електроуреди, инструменти, машини и др. Към момента се установява съпричастността на мъжете към извършени в последните дни кражби от частни домове, разположени на територията на двете общини.

В хода на специализираната акция е задържан 39-годишен мъж от с. Славянци, извършващ лихварска дейност, в дома на който са открити: тетрадка с имената на длъжниците и дадените суми, множество чужди лични документи и дебитни карти (давани, като залог срещу получаваните суми в размер от 70 до 30 000 лв.), голяма парична сума в левове и евро, наркотично вещество – амфетамин (чийто точен грамаж е в процес на изясняване) и др.

Провеждането на подобни специализирани полицейски операции срещу битовите престъпления и престъпленията против собствеността ще продължи и за в бъдеще, като същите ще са регулярни и ще обхванат различни точки от територията на Бургаски регион.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети