Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 18 години затвор за жестокото убийство на жена в с. Три кладенци

Закон и ред

18 години затвор за жестокото убийство на жена в с. Три кладенци

Снимка:

Жертвата е залята с бензин и подпалена в леглото

Окръжна прокуратура – Враца постигна осъдителна присъда по дело, водено срещу Н.П. за извършено от него тежко престъпление по чл. 116, ал.1 от НК – умишлено убийство на жена в с. Три кладенци, извършено по особено мъчителен начин.

Подсъдимият на 53г. от дълги години живеел на семейни начала с жертвата. Известно е, че често злоупотребявал с алкохол, след което ставал агресивен и упражнявал физическо насилие върху жената.

На 15.09.2020 г. един от синовете им минавал с компания в близост до дома на родителите си, когато чул виковете на майка си. Наближавайки къщата, той забелязал излизащия от нея дим. До външната чешма се намирала майка му, която се опитвала да се облива с вода.

Наблизо стоял подсъдимият Н.П., който не оказвал никаква помощ на жената. Вместо това той се спречкал със сина, взел коса и го подгонил със заплашителни думи.

Свидетели на случващото се подали сигнал на телефон 112, като междувременно пробвали да загасят огъня в къщата. Т.П. успяла да им сподели, че била полята с бензин и запалена от Н.П., докато била в леглото.

На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Извършителят на престъпното деяние се укрил, но бил установен и задържан на следващия ден.

Вследствие на тежката термична травма и настъпилите усложнения пострадалата Т.П. починала. От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че жената имала изгаряне на 91 % от общата телесна повърхност, както и увреждане на горните дихателни пътища, вследствие инхалация на пушечни газове и сажди. Освен това е констатирано наличие на кръвонасядания по шията на пострадалата, вероятно получени при опит за душене с ръце.

Съдът призна подсъдимия Н.П. за виновен и му наложи наказание от 18 години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Присъдата подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още