Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 2 години условно за Живко Мартинов заради един тон суджук

Закон и ред

2 години условно за Живко Мартинов заради един тон суджук

2 години условно за Живко Мартинов заради един тон суджук - Tribune.bg
Снимка:

Присъдата не е окончателна

Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, който бе обвинен по т. н. афера „Суджук гейт“ получи 2 години условно с четири години изпитателен срок. Съдът го призна за виновен за това, че от февруари до ноември 2011 година е принудил бизнесмена от Добрич Антон Проданов да му достави 1 тон суров суджук за 8070 лева.

Според обвинението между 2011 и 2013 година Живко Мартинов четири пъти изнудвал Антон Проданов за общо 4 тона суджук. Колбасите били предназначени уж за премиера, а за да осигури облагата Мартинов използвал репликите: "Гледай суджука да е пак така хубав като предишния", "Ако не ми доставиш суджука, ще ти съсипя живота, когато реша" и други подобни закани.

Специализираният съд обаче оправда бившия депутат от ГЕРБ, че е изнудвал бизнесмена за 30 кг телешка пастърма и 30 кг филе Елена.

Съдебният състав посочи днес в мотивите към присъдата си, че има много противоречиви факти като се позовава на показанията на трима свидетели по делото.

В допълнение съдът изтъкна и обстоятелството, че има много смекчаващи вината обстоятелства, като например, че преди 10 години Живко Мартинов е имал безупречно поведение. Затова му мярката му за неотклонение беше променена от 20 000 лева гаранция в подписка.

Присъдата не е окончателна.

Самият Мартинов определи случващото се като фарс.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати