Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 4 г. затвор за двама афганистанци за изнасилване в София

Закон и ред

4 г. затвор за двама афганистанци за изнасилване в София

4 г. затвор за двама афганистанци за изнасилване в София - Tribune.bg
Снимка:

Двама мъже са осъдени на 4 години „лишаване от свобода“ по внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура.

На 15.10.2019 г. около 00.10 часа в гр. София, кв. „Военна рампа“ подсъдимият М. Х. - гражданин на Афганистан, действайки в съучастие, като извършител, с подсъдимият У.Ю. – също гражданин на Афганистан , се съвкупили с лице от женски пол – И.С. (ненавършила 18 годишна възраст), като я принудили към това със сила.

Осъществените от М.Х. и У.Ю. деяния разкриват изключително висока степен на обществена опасност. Подсъдимите са действали с пряк умисъл, като съзнавали общественоопасния характер на деянието си и са предвиждали произтичащите от него общественоопасни последици.

По случая е образувано наказателно производство, проведено под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура, като в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние са именно М.Х. и У.Ю.

Разследването е приключило с внасянето на обвинителен акт срещу подсъдимите за престъпление по чл.152, ал.3, т.1, вр. ал.2, т.1, вр. ал.1. т.2, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.63, ал.1, т.2 от НК.

С присъда на Софийски районен съд подсъдимите М.Х. и У.Ю. са признати за виновни по повдигнатото им обвинение, като им е наложено общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години за всеки от тях, което те следва да изтърпят ефективно при първоначален строг режим.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети