Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 47-годишен е задържан в „Люлин“ с 30 000 файла с детска порнография

Закон и ред

47-годишен е задържан в „Люлин“ с 30 000 файла с детска порнография

Снимка:

Заплашват го затвор до 6 години и глоба до 8000 лева

47-годишен мъж, с инициали Г.Д., е бил привлечен към наказателна отговорност за държане и разпространение на порнографски материали с непълнолетни лица, съобщиха от МВР. След получена информация от страна на Европол и извършена от ГДБОП-МВР проверка е било установено, че задържания е разпространявал порнографски материали, за създаването на които са били използвани лица, ненавършили 18 години.

По време на претърсвания и изземвания от дома на мъжа в столичния квартал „Люлин“ вчера са били намерени преносим компютър и множество носители на памет. На част от тях е била изготвена експертиза, от която е видно, че една флаш памет съдържа над 30 000 файла с детска порнография.

Между 6 юни и 9 юни тази година чрез електронна пощенска кутия Г.Д. е изпратил на неустановено лице, множество порнографски материали (снимки и видео) по смисъла на чл. 93, т. 28 от НК, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18 години и лица, които изглеждат като такива – престъпление по чл. 159, ал. 4, вр. ал. 2, предл. 1-во НК. От кореспонденцията между двамата може да се изведе обосновано предположение за трайност на извършваната от Г.Д. престъпна дейност.

За извършеното тежко престъпление мъжът може да лежи в затвора до 6 години и да бъде глобен с до 8000 лева. Предвид опасността обвиняемият да извърши друго престъпление, наблюдаващият прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа. Предстои утре да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още