Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 500 лева глоба заради хвърлено яйце по здравния министър

Закон и ред

500 лева глоба заради хвърлено яйце по здравния министър

500 лева глоба заради хвърлено яйце по здравния министър - Tribune.bg
Снимка:

Според актьора Даниел Михайлов решението на съда е позорно

Окръжният съд в Пловдив наложи глоба от 500 лева на актьора Даниел Михайлов, който на 8 октомври беше арестуван за хвърлени яйца по сградата на областната управа по време на посещението на здравния министър в града.

Михайлов е осъден по указа за борба с дребното хулиганство. Първоначално той получи 72 часа арест - присъда, която обжалва с мотива, че има право свободно да изразява гражданската си позиция. Така първоначалното наказание - тридневен арест, беше заменено с глоба, съобщава Eurocom.bg.

От адвокатите на подсъдимия стана ясно, че свидетели и видеозаписи от случката няма да се разглеждат. А на обвинените им е била отказана служебна защита заради късния час.                          

„500 лева за едно яйце, това е позор“, коментира решението Даниел Михайлов пред Bulgaria on air.

„Мотивите са ми едни, изразявам протеста си срещу правителството и главния прокурор - оставка незабавно, това са ми исканията и затова бяха моите действия. Министърът вървеше на 50 метра пред мен, ако исках да оцеля някой, щеше да е той. Яйцето беше хвърлено пред сградата на областната управа в знак на протест“, обясни Михайлов.     

С актьора беше арестуван още един протестиращ - Валентин Караджов, който също получи глоба от 500 лева.

Делото на Михайлов бе отделено от това на Валентин Караджов с мотива, че едното производство е за хулиганство, а другото за упражнено полицейско насилие, от което се оплака Караджов.

                                                                                                                               


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

кесо Честито на "печелившите"!
А СГС няма ли да раздаде "заслужените награди" на няколкото десетки червени гамени, които в последните 3 месеца са хвърлили по институциите на държавата поне по 100 яйца всеки. Ако глобата за едно яйце е 500 лв. това означава, че от СГС трябва да определят по около 50 000 лв. на всеки червен гамен.
13.10.2020 12:51 / Отговор
Mihaela BRAVO! NAI-NAKRAQ nakazanieto xa narushava ne na obshtestveniq RED!
13.10.2020 19:38
Българин Малко ти е лайнар,ако хвърлиш по мен яйце ще ти бутна всичките зъби нещастник прост,е сега стана малко известно нищожество и след седмица си забравен,жалко малко човече!!!
13.10.2020 20:15 / Отговор
biblio Само така!!! Глоби до дупка. Като им бръкнат в джоба може би ще се замислят какво и по кого хвърлят. Разпасана работа!!!
14.10.2020 09:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети