Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 7 години затвор на шофьора, който уби бременната Северина и мъжа ѝ

Закон и ред

7 години затвор на шофьора, който уби бременната Северина и мъжа ѝ

Снимка:

Украинецът призна вината си и делото се гледа по съкратената процедура

7-годишна присъда получи 28-годишният шофьор Станислав Пислар, който преди година блъсна с ТИР-а си и уби бременната Северина и приятеля ѝ. Присъдата постанови Окръжният съд в Пловдив. Книжката на Пислар е отнета за срок от 8 години. Той трябва да плати и разноските поделото, които са в размер на над 2500 лв.

На 28 май миналата година шофьорът на ТИР навлезе в насрещното движение и помете автомобила, в който пътуваха бременната в 7 месец жена и съпругът ѝ. Двамата чакали първото си дете. Пътували към София за преглед на Северина.

Пислар беше обвинен за това, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на семейството, като това станало след употреба на марихуана.

По време на заседанието украинецът призна изцяло вината си и поиска съкратена процедура без разпит на свидетели и вещи лица. Според закона, това му гарантира редукция на присъдата с една трета.

Първоначално той получи 9 години затвор от Окръжния съд на Пловдив, но делото беше върнато от апелативните магистрати за ново разглеждане, тъй като не бил назначен преводач на украински, а Пислар не разбирал добре руски.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още