Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 7 години затвор за варненски адвокат мамил клиенти

Закон и ред

7 години затвор за варненски адвокат мамил клиенти

7 години затвор за варненски адвокат мамил клиенти - Tribune.bg
Снимка:

На седем години лишаване от свобода е осъден юрист от Варненската адвокатска колегия, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Бившият 30-годишен юрист е признат за виновен, че е извършил измами спрямо свои клиенти в периода от 2015 до 2017 година. Съдът го лишава и от адвокатски права.

Целта на бившия юрист била да набави за себе си имотна облага. Като адвокат той участва от името на клиентите си и за тяхна сметка в търгове за имоти, обявени за публична продан. Предоставяни са му пари и пълномощни, но в действителност той не е участвал в нито един търг. В част от случаите не е имало и изпълнителни дела, а в други не е имало публична продан. Въпреки това, той е убеждавал клиентите си, че е спечелил търговете и да следва да очакват въвод във владение на имота.

Пострадали от престъпната схема са тринадесет души, а имотната вреда, която им е причинил бившият адвокат, е в размер на 505 623, 09 лева. Адвокатът е бил лишен и от права през 2016 година, но е прикрил тази информация от клиентите си и е продължил с измамите. Престъплението се отличава с изключително висока степен на обществена опасност. Наред с ефективното наказание, наложено от Варненския районен съд, което бившият юрист трябва да изтърпи в затвор при първоначален общ режим, ще бъде конфискувана ½ от имуществото му.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети юрист, Варна

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати