Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Две жени са били нападнати в квартал „Овча купел“ с цел грабеж, прокуратурата се самосезира

Закон и ред

Две жени са били нападнати в квартал „Овча купел“ с цел грабеж, прокуратурата се самосезира

Снимка:

72-годишна жена е била нападната и пребита в столичния квартал „Овча купел“, съобщи Нова телевизия. Нападението е с цел грабеж и е извършено в четвъртък посред бял ден.

От репортажа става ясно, че възрастната жена е била нападната от две момчета, докато се прибирала към дома си. Те настигнали жената в гръб и започнали да ѝ нанасят удари по главата и тялото. В същото време дърпали чантата ѝ и викали: „Дай, чантата! Дай, чантата!“.

Възрастната жена била съборена на земята. Ритали я по тялото и тя се развикала за помощ. Момчетата продължили да дърпат чантата ѝ, но не успели да я отнемат и избягали.

По думите на пострадалата нападателите са били непълнолетни. Тя  видяла само двама от тях. Записи от камери обаче показали, че е имало още едно момче, което е стояло в близост до мястото.

Няколко души са се притекли на помощ на възрастната жена.

Потърпешвата не е подавала жалба в полицията, заяви пред Нова телевизия нейната дъщеря. Това не е първият подобен случай. 

От материала, излъчен в телевизията, се съобщава за още един подобен опит за грабеж, извършен по сходен начин спрямо друга пострадала жена, ден по-рано - на 16.12.2020 г., в същия столичен квартал.

В тази връзка прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за извършено престъпление. Разследването е възложено на 06 РУ-СДВР.    

Софийска районна прокуратура призовава гражданите, станали жертва на престъпления веднага да подават сигнали до органите на МВР и Прокуратурата на Република България с оглед възможността за своевременно разкриване на извършителите на престъпления.                                                                                                                                                                                  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още