Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 750 хиляди лева парична гаранция за жената на Божков

Закон и ред

750 хиляди лева парична гаранция за жената на Божков

Снимка:

Елена Динева ще обжалва размера на гаранцията

Срещу парична гаранция в размер на 750 хиляди лева съпругата на Васил Божков – Елена Динева може да напусне ареста. Това решиха магистратите от Специализирания съд, които заседаваха по мярката ѝ за неотклонение. Динева е в ареста вече 7 месеца.

Според прокуратурата Динева е била част от организирана престъпна група, начело на която е бил Божков. От държавното обвинение смятат, че тя е била запозната в детайли със сделките около хазартния бизнес на съпруга си. Самата Елена Динева отрича и казва, че е била в управата на две фондации, свързани с изкуство.

Божков е обвиняем за 18 престъпления, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп, за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности.

Прокуратурата настоява Динева да остане под стража и ще обжалва наложената парична гаранция. Адвокатът ѝ Людмил Рангелов каза, че вероятно ще обжалва размерът на гаранцията, защото всички имоти и сметки на Динева или запорирани и тя едва ли ще има възможност да я плати.

Според съда е намалял риска Динева да извърши ново престъпление.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още