Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 9 години затвор получи Кристиан Николов – обвиняемият за смъртта на Милен Цветков

Закон и ред

9 години затвор получи Кристиан Николов – обвиняемият за смъртта на Милен Цветков

9 години затвор получи Кристиан Николов – обвиняемият за смъртта на Милен Цветков - Tribune.bg
Снимка:

Софийски градски съд призна за виновен Кристиан Николов за смъртта на Милен Цветков и го осъди на 9 години затвор при общ режим. Признат е за невинен за умишлено престъпление. Тъй като ще му бъде приспаднато времето, в което беше в ареста, младежът ще лежи в затвор 8 години.

Николов ще остане без книжка за управление на МПС за 10 години. Той ще трябва да плати и разноските по делото, които са над 40 хиляди лева. Според съда Кристиан Николов е предизвикал катастрофата по непредпазливост след употреба на три вида наркотици, а не както прокуратурата твърди - че е убил Милен Цветков умишлено. По-рано прокуратурата поиска 15 години затвор за Николов. По делото има данни, че подсъдимият редовно е употребявал наркотици, твърдят прокурорите, и посочват, че в мобилен телефон, открит в дома на Николов, са открити чатове, в които подсъдимият е поръчвал дрогата.

Според прокуратурата автотехническата експертиза ясно доказва, че се изключва версията за заспиване зад волана от Николов, тъй като траекторията на джипа на подсъдимия е щяла да се промени, а това не се е случило. Експертизи по делото доказаха, че в кръвта на Кристиан Николов е имало три вида дрога.

Присъдата подлежи на обжалване и протест. Николов все още е с мярка за неотклонение „домашен арест”. Съдът я остави в сила.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети