Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Адвокат Людмил Рагелов: Законът „Магнитски“ има единствено политическо значение

Закон и ред

Адвокат Людмил Рагелов: Законът „Магнитски“ има единствено политическо значение

Снимка:

"Законът "Магнитски" има единствено политическо значение. Това, което представя американската страна като свое решение, тук в България би следвало да има само и единствено политическо значение. За съжаление нашите управляващи приеха нещата далеч извън разумното и нормалното и преиграха в случая", заяви адвокат Людмил Рангелов пред „Блиц“.

По думите на юриста, властите у нас са реагирали с икономически санкции срещу български стопански субекти по един закон, който по същността си действа само и единствено на територията на САЩ.

"Факт е, че световната банкова система основно се контролира от американските банки и една транзакция от тези юридически лица, които са в списъка, може да доведе до някаква санкция, но това е автономно решение на всяка банка. Вмешателството, което нашето правителство извърши, беше прекомерно и непремислено. Ако трябваше да се предприема някаква защита на интересите на предприятия с държавно и общинско участие, първо трябваше много внимателно да се изследва има ли някое от тези предприятия контактна точка с посочените в така наречения акт по закона "Магнитски" юридически лица", каза още адвокат Рангелов. Това обаче не е направено.

Според него не е редно да бъдат разследвaни българи по този закон само защото някъде казват "чува се" и "твърди се".  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още