Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Адвокат Марковски: Присъда за катастрофата с Милен Цветков може да се очаква през март догодина

Закон и ред

Адвокат Марковски: Присъда за катастрофата с Милен Цветков може да се очаква през март догодина

Адвокат Марковски: Присъда за катастрофата с Милен Цветков може да се очаква през март догодина - Tribune.bg
Снимка:

Присъдата трябва да действа и превъзпитателно на други, склонни да прекрачат закона, категоричен е той

Кристиан Николов, обвиняем за катастрофата, при която бе убит журналистът Милен Цветков, е под домашен арест. Делото срещу него се очаква да приключи на всички инстанции до края на 2021 г. Това стана ясно от думите на адвокат Марин Марковски по БНТ.

Разследването за смъртта на Цветков приключи. Според прокуратурата е доказано безспорно, че шофьорът на автомобила, блъснал този на Цветков, е именно обвиняемият Кристиан Николов и че Николов е бил пиян и дрогиран, но е разбирал смисъла на своите действия.

Присъдата трябва да действа и превъзпитателно на други, склонни да прекрачат закона, това е част от смисъла й, категоричен бе адвокат Марковски.

Той обясни, че това че обвиняемият за катастрофата Кристиян Николов е под домашен арест, не значи, че ще получи оправдателна присъда от магистратите. В правото има презумпция за невиновност. Освобождаването под домашен арест не означава, че той няма да получи присъда или ще получи оправдателна присъда, категоричен е адвокат Марковски.

„Събраните доказателства са математически. Безапелационно е доказано, че той е карал колата - има експертиза, отпечатъци. Другите хора в колата ще кажат в залата кой е бил зад волана“, убеден е адвокат Марковски. По думите му, прокуратурата ще даде фактите, защото следствието по научен начин е събрало доказателства.

Според адвокат Марковски дали Милен Цветков е загинал в автомобила си или е изведен от него от свидели и е направил няколко крачки, не само не може да натежи при определяне на присъдата, но няма юридически смисъл. Причината за смъртта е удар - дали той ще направи няколко крачки, или ще почине в болница.... причината е ударът, обясни Марковски.

Той прогнозира, че ако след нова година започне делото, при всички случаи, то няма да продължи много, защото не е голямо по доказателствен обем и в края на март може да има присъда. След това втора инстанция, ВКС, смятам, че в рамките на година ще приключи, заяви юристът.                                                                                                                                                    


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още