Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Адвокатът на Явор Бахаров: Той се промени, не пие алкохол, пътува с колело

Закон и ред

Адвокатът на Явор Бахаров: Той се промени, не пие алкохол, пътува с колело

Адвокатът на Явор Бахаров: Той се промени, не пие алкохол, пътува с колело - Tribune.bg
Кадър

„Поведението на Явор Бахаров вече е различно”, потвърди пред бТВ адвокатът на актьора Явор Бахаров. Според него клиентът му е претърпял промяна, вече не пие алкохол, придвижва се само с колело и играе в цяла България.

Преди ден Бахаров бе задържан за притежание на наркотици на излизане от репетиция. Той вече има условна присъда - една година с четири години изпитателен срок, след като през 2020 г. в Банско бе хванат да шофира след употреба на алкохол, марихуана и кокаин.

„Не смятаме, че подобна постъпка е гордост, но апелираме законите да се прилагат еднакво към всички членове на обществото”, коментира адв. Денислав Асенов.

Той обясни и че при това обвинение не би следвало клиентът му да лежи ефективно. „Въпреки че той има условна присъда, при изпитателния срок единствено едно наказание „лишаване от свобода“ би довело до изтърпяване на едно отложено наказание, каквото имаме. Ако обвинението остане такова, каквото е, условната присъда на Явор няма как да стане ефективна“, посочи адвокат Асенов.

Той съобщи, че по случая от 5 декември има постановление за привличане към наказателна отговорност – за маловажен случай за държане на 0,3 г коноп. Към момента няма мярка за неотклонение.

Адвокатът направи разграничение между конопа и марихуаната и посочи, че при липса на съдебно-химическа експертиза не се знае дали веществото, което Явор е използвал, е забранено за притежаване. Защитникът посочи още, че при 99% от тези случаи досъдебно производство не се образува.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати