Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Адвокатите по делото „Хитрино“ искат нови експертизи и отвод на съдии

Закон и ред

Адвокатите по делото „Хитрино“ искат нови експертизи и отвод на съдии

Адвокатите по делото Хитрино искат нови експертизи и отвод на съдии - Tribune.bg
Снимка:

Следващото заседание на съда е на 22 февруари

Адвокатът на близките на седемте загинали при трагедията край Хитрино Николай Димитров поиска увеличение на присъдите на двамата машинисти, съобащава „24 часа“. Делото е на път отново да се върне в съдебна фаза. Апелативният съд във Варна днес прие да бъде направена повторна експертиза на релсите на гарата. Това поиска защитата на двамата обвиняеми - машинистите на влака, чиито цистерни експлодираха. Състав на Варненският Апелативен съд поиска и от МОН справка за формиране на бюджета на ВУЗ „Тодор Каблешков“ с оглед на вещите лица, изготвили експертизите по делото „Хитрино“. Адвокатите на близките на загиналите при трагедията подложиха на съмнение доколко е безпристрастна тя с оглед на факта, че четири от седем са преподаватели във висшето транспортно училище. Защитата настоя за независими експерти – чужденци, които да изготвят нова експертиза.

Адвокат Николай Димитров поиска отвод на целият състав на Апелативен съд Варна с мотива, че по време на предишни заседания съдии са коментирали мерките на двамата машинисти.

Защитниците на близките, загинали при ужасната трагедия, искат увеличение на присъдите на двамата машинисти от съответно 15 и 10 години, на 20 години. Общо 26 са частните обвинители, близки на загинали при трагедията на 10 декември 2016 година. Към момента обаче не е ясна стойността на гражданските им искове, коментира още пред „24 часа“ адвокат Димитров. 

Следващото заседание на съда е на 22 февруари.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети