Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Агенция „Митници“ предоставя на здравните инспекции и ГД ПБЗН над 158 000 литра спирт

Закон и ред

Агенция „Митници“ предоставя на здравните инспекции и ГД ПБЗН над 158 000 литра спирт

Агенция Митници предоставя на здравните инспекции и ГД ПБЗН над 158 000 литра спирт - Tribune.bg
Снимка:

Разпределението е на база информация от Логистично-координационния център към Националния оперативен щаб

В изпълнение на Параграф 30, ал. 4 от преходни и заключителни разпоредби на Закон за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., Агенция „Митници“ издаде заповеди за безвъзмездно предоставяне на Регионалните здравни инспекции и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“/ ГД ПБЗН/ на МВР на общо 158 343,2 л. етилов алкохол за дезинфекция, отнет в полза на държавата. Етиловият алкохол се предоставя с цел предпазване, ограничаване и преодоляване на последствията от разпространение на заразата с вируса на COVID – 19.

Спиртът е с действително алкохолно съдържание по обем, превишаващо 90 % vol, и представлява количества отнети или изоставени в полза на държавата, на които са направени лабораторни експертизи и е потвърден техният състав. Предоставеният етилов алкохол ще се използва само за дезинфекция, за която употреба не е опасен за живота и здравето на хората или за околната среда.

По голямата част от предоставянето количество е отнето с влезли в сила наказателни постановления в периода 2016-2019 г. от териториални дирекции Югозападна, Тракийска, Дунавска и Южна морска.

Разпределението на количествата е извършено на база предоставена информация от Логистично-координационния център към Националния оперативен щаб, съгласно заявените пред него потребности от регионалните здравни инспекции. 20 000 литра ще бъдат предадени на ГД ПБЗН, а останалото количество от около 138 000 л се предоставят на Регионалните здравни инспекции в цялата страна.

Етиловият алкохол се съхранява в различни складове на Агенция „Митници“ в цялата страна и ще остане на разпореждане на РЗИ и ГД ПБЗН.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати