Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ахладова: Приключват процедурите за още 200 щатни бройки в ГДИН и ГДО

Закон и ред

Ахладова: Приключват процедурите за още 200 щатни бройки в ГДИН и ГДО

Ахладова: Приключват процедурите за още 200 щатни бройки в ГДИН и ГДО - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на правосъдието Десислава Ахладова проведе днес работна среща с представители на управителните съвети на Синдикат „Охрана“ и Синдикат на пенитенциарните служители, съобщиха от МП.

От страна на министерството беше дадена информация за хода на изпълнението на поетите ангажименти към синдикалните организации, касаещи числеността на служителите в двете специализирани дирекции.
По време на срещата стана ясно, че приключват процедурите за привеждане на щата за 134 допълнителни бройки за ГДИН и 66 за ГДО.

С Постановление № 14 от 21 януари 2021 година, Министерският съвет одобри нови 200 щатни бройки към Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“, като средствата за обезпечаването им са предвидени в Закона за държавния бюджет за тази година.

Беше съобщено, че двете главни дирекции имат готовност да обявят конкурси за свободите места към момента, готова е и визията за провеждането на първоначалното обучение за постъпване в системата на затворите.

Представителите на синдикатите информираха, че техните синдикални организации - Синдикат „Охрана“ и Синдикат на пенитенциарните служители, вече са вписани като „Съюз на синдикални организации в МП“, като обединението им е базирано на сходни цели и искания.

Срещата премина в дистанционна форма и в нея се включиха още ресорният заместник-министър на правосъдието проф. Николай Проданов, главният секретар на министерството Стоян Стоянов, както и ръководителите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/ и Главна дирекция „Охрана“ /ГДО/ главен комисар Ивайло Йорданов и главен комисар Георги Жеков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети