Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Акция „Бяло“ продължава, откриха хале за марихуана и оръжия (СНИМКИ)

Закон и ред

Акция „Бяло“ продължава, откриха хале за марихуана и оръжия (СНИМКИ)

В цялата страна продължава, разпоредената от главния прокурор Иван Гешев, специализираната операция „Бяло“, насочена срещу наркоразпространението.

В акцията участват 3000 полицейски служители и десетки магистрати. За повече от година и половина, това е първата мащабна спецоперация, която полиция и прокуратура провеждат съвместно срещу лица от криминалния контингент.

Вчера главният прокурор съобщи, че планирането на действията по места са продължили повече от един месец.

Край Пловдив е открито голямо хале, пригодено за отглеждане на марихуана. Помещението е било оборудвано със скъпа климатична инсталация, чиято стойност възлиза на няколко десетки хиляди лева.

Два пистолета и марихуана са открити при претърсвания в дома на лице, занимаващо се с наркоразпространение, в Несебър, съобщава БНТ.

В Бургас, в друг дилър, са намерени голямо количество хапчета "екстази" и марихуана. Арести са извършени още във Варна и Дупница, където са открити насаждения с марихуана.

Днес и утре от МВР и прокуратурата се очаква да дадат повече подробности за броя на задържаните лица, както и колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети