Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Акция на МВР в три столични университета

Закон и ред

Акция на МВР в три столични университета

Снимка:

Проверки на полицията в три столични университета. Акцията на служителите на служебния министър Бойко Рашков била по сигнал. Униформените са влезли в СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС и Технически университет.

„С Постановление на Министерския съвет 219/2020 г. са отпуснати средства на държавните ВУЗ, притежаващи студентски общежития, за подобряване на битовата общодостъпна и социална среда в размер на 68 000 000 лв. С ПМС 53/2021 г. допълнително са отпуснати още 10 000 000 лв. От МОН е препоръчано при подготовката и провеждането на обществените поръчки университетите да заложат възможност за авансово плащане на 100% от стойността на договорите към фирмите изпълнители“, съобщават от МВР.

Служители на „Икономическа полиция“ са изискали от СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС и Техническия университет документите, свързани със сключени договори, гаранции, плащания и извършена дейност, както и с начина на провеждане на процедурите.

Снощи по време на кандидат-президентския дебат проф. Анастас Герджиков, който е ректор на СУ „Св. Климент Охридски“ обяви, че акции на служителите на МВР е имало и предишните дни.

„Вчера и днес е имало служители на ГДБОП и на МВР в СУ, които са проверявали за купуване на гласове.“, обясни проф. Герджиков.  


Топ новини

виж още

Актуална тема