Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Акция на „Пътна полиция“ за пешеходците и тежките камиони

Закон и ред

Акция на „Пътна полиция“ за пешеходците и тежките камиони

Акция на Пътна полиция за пешеходците и тежките камиони - Tribune.bg
Снимка:

15-17% по-малко тежки инциденти със загинали на пътя, отчитат за 2020 г.

Нова акция започва „Пътна полиция“, обяви инспектор Николай Крушарски от ГДНП. От 19 часа днес до 19 часа на 13 януари 2021 г. пътните полицаи засилват още повече контрол с нова акцията по пътищата. Според инспектор Крушарски през 2020г. се наблюдава значителен спад на пострадалите и загинали в ПТП-та в сравнение с предходната година.

"В СДВР, Пловдив и Сливен операцията ще бъде с акцент към водачите, които лишават от предимство пешеходците на пешеходните пътеки, както и затова самите пешеходци да пресичат на определените затова места", посочи Крушарски. Той уточни, че акцията в цялата страна ще се проведе с различни акценти на базата на извършен анализ, който е показал какви са най-честите нарушения във всяка област. Във Велико Търново, например, акцията ще бъде насочена към скоростта, с която се движат тежкотоварните автомобили.

"Ще се следи за употребата на алкохол от водачите, както и за  отнемането на предимство на останалите участници в движението", коментира инспекторът за акцията в престолния град. В останалите области на страната контролът ще бъде повсеместен.

"Тенденцията от миналата година е за намаляване на броя на тежките инциденти със загинали, ранени. Основна наша задача е да я запазим и затова активността на всички служители на пътна полиция ще бъде насочена към контрол на водачите по отношение на употребата на алкохол, наркотични вещества, неправоспособност, задължителната застраховка гражданска отговорност както и да спазват скоростните режими", коментира Крушарски. По повод влошаващата се обстановка, той призова водачите да излизат подготвени на пътя за зимни условия, да спазват дистанция.

"Към момента не се забелязва ръст на пътните инциденти заради метеорологичните условия", увери инспекторът.

Относно броят на тежките инциденти със загинали на пътя, той съобщи, че по неофициална информация, те са 15-17% по-малко в сравнение с 2019 г. Инспектор Крушарски допълни, че най-честата причина за отнемане на книжката на водач е управлението на автомобил след употребата на алкохол.  


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати