Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Акция срещу наркоразпростнанението: 15 са арестувани

Закон и ред

Акция срещу наркоразпростнанението: 15 са арестувани

Снимка:

Сред задържаните е и 70-годишен жител на петричко село

15 души са арестувани при акция срещу наркоразпростнанението у нас, проведена в Благоевградско.

Арести са извършени в момент на осъществяване на сделка за разпространение на около 5,5 килограма канабис в района на петричкото с. Рупите.

 Задържали двама мъже - на 38 и 40 години, и двамата от с. Скрът, община Петрич, трима мъже - на 18, 19 и 23 г., всички от Благоевград и 25-годишен от Стара Загора. В хода на работата по случая са извършени претърсвания и изземвания в жилище и в сграда в с. Скрът, стопанисвани от двамата мъже /на 38 и 40 ./, като са намерени и иззети около 30 800 лв. и 6 150 евро и 4 чувала с остатъци от суха, тревиста маса, реагирала на канабис. При последващи оперативно издирвателни действия служителите на реда задържали и 70-годишен жител на селото.

Преди настъпването на зимния туристически сезон, полицейски служители в Банско са разкрили мъже, занимавали се с  разпространение на наркотични вещества. Непосредствено след осъществена покупко-продажба на наркотични вещества, в курорта са задържани общо 8 мъже. Петима са на възраст от 18 до 34 години, всички от града, 25-годишен от Стара Загора, 22-годишен от Свиленград и 25-годишен от града. При извършените процесуално-следствени действия, полицейските служители претърсили четири обекта в Банско и един в Благоевград. В жилище в курорта, обитавано от 21-годишен от града, са намерени около 44,1 грама суха, тревиста маса канабис, електронна везна и плик с канабисови семена. В друго жилище, обитавано от 34-годишен от Банско, и при извършения му личен обиск  са намерени и иззети 5 топчета, съдържащи общо около 13 грама суха, тревиста маса канабис и мелница.

Работата по случаите продължава.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още