Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Акция „Тезей“ у нас: Спасени са три жертви на трафик на хора

Закон и ред

Акция „Тезей“ у нас: Спасени са три жертви на трафик на хора

Акция Тезей у нас: Спасени са три жертви на трафик на хора - Tribune.bg
Снимка:

Проверени са 16 нощни клуба в София

В България също е проведена международната акция „Тезей“. У нас са спасени три жертви на трафик на хора, стана ясно по време на брифинг в Съдебната палата.

„Момче е било принудено да проси, а момиче да изпълнява секс услуги. Те са подали сигнали в полицията и им е било оказано съдействие. Установихме и трета жертва, която е била сексуално експлоатирана в Германия. Българската гражданка вече е върната в родния си град и е образувано досъдебно производство“, обясни прокурорът по случая Теодора Тодорова.

Арестувани са двама, като единият е чужденец.

Акцията е проведена  в 16 столични клуба, като част от тях вече не работят. В клубовете са намерени 250 000 фалшиви евро, наркотици, фалшиви документи и много оръжие, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Вчера стана ясно, че при спецоперация срещу трафика на хора Интерпол са спаси 89 души, включително и 7 деца. Всички те са били жертви на престъпни банди от Балканите.

Извършени са проверки и на граничните пунктове, при които са открити наркотици.

В третия ден от операцията на ГКПП „Дунав мост“ са открити близо 36 кг. хероин. Задържан е българин, а ако бъде признат за виновен, го грози затвор между 15 и 20 години.

Малко по-рано на същия граничен пункт са открити и 94 кг. хероин

На 13 декември е била извършена специализирана полицейска операция срещу разпространение на дрога и са били привлечени към наказателна отговорност трима души. Единият е многократно осъждан и обявен за национално издирване.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети