Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арести на полицаи в Пловдив, сред тях и началникът на 3 РПУ

Закон и ред

Арести на полицаи в Пловдив, сред тях и началникът на 3 РПУ

Арести на полицаи в Пловдив, сред тях и началникът на 3 РПУ - Tribune.bg
Снимка:

Рашков смени и директора на СДВР Георги Хаджиев

12 лица са задържани по време на операция на Окръжна прокуратура Пловдив и Вътрешна сигурност на МВР в Пловдив. Сред арестуваните са 6 полицаи и шефът на 3 РПУ Самуил Хаджиев.

Рашков заяви, че няма да информира за конкретни данни от разследването, защото не е редно, тъй като са в начален етап и може то да се осуети и да не се разкрие обективната истина.

Има 5 лица, които са обявени за издирване. По-рано окръжният прокурор Румен Попов каза, че се касае за тежки криминални престъпления, длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието, както и корупция и наркотици, като няма общо с купуване на гласове.

Разработката срещу арестуваните е продължила повече от 6 месеца, операцията е планирана и няма нищо общо с политическите смени в държавата, казват разследващите. 

Прокуратурата трябва да прецени по отношение на кои задържани има достатъчно доказателства и да повдигне обвинения, каза вътрешния министър Бойко Рашков, който е в Пловдив.

Той допълни че ще има още рокади в пловдивската полиция – „Не може да се задържи началникът и да няма кадрови промени. Ние няма да търпим подобни прояви“, акцентира служебният вътрешен министър. Ще се обсъдят промените в кадровия състав, където е необходимо това ще бъдат ръководителите, където се види, че има и на по-ниски нива - служители. „Няма да търпя служители да се превръщат в престъпници с пагон“, каза Рашков.

Служебният вътрешен министър каза още, че е сменен директорът на СДВР Георги Хаджиев. 

„Не мога да приема, че ръководител, който е гледал спокойно как пребиват младежи, протестиращи в центъра на София и то под прозорците на Министерския съвет, можем да останем равнодушни. Трябва да изкореним това. Надявам се, че стилът на работа на тези служители трябва да се промени. В закона ясно е разписано какви са правомощията. Но в него не пише, че трябва да се пребиват деца. Докато съм министър – ще бъда безкомпромисен. От днес има понижени директори на областни дирекции и в страната”, каза още Рашков.

По информацията на БНР старши комисар Георги Хаджиев е подал заявление за преназначаване и той ще бъде преместен в Главна дирекция „Жандармерия и специални операции“.

Към момента няма официална информация от МВР кой ще замести комисар Хаджиев на поста директор на столичната полиция.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети арест, началник
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати