Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Акция в Пловдив: Полицията установи 1215 нарушения, 7 пияни и 4 дрогирани водачи за 18 часа

Закон и ред

Акция в Пловдив: Полицията установи 1215 нарушения, 7 пияни и 4 дрогирани водачи за 18 часа

Акция в Пловдив: Полицията установи 1215 нарушения, 7 пияни и 4 дрогирани водачи за 18 часа - Tribune.bg
Снимка:

В Долни Воден водач и спътникът му са си разменили местата, имало е и гонка

1654 проверени водачи и 1215 нарушения- това е равносметката от мащабната акция на полицията в Пловдив и областта, съобщават от МВР.  Масираните проверки са започнали вчера в 11 часа на обяд и са приключили в 5 часа тази сутрин. Задържани са 12 лица. Седем са бързите производства за шофиране след употреба на алкохол, а четирима са дрогираните зад волана.

Отнети са 15 свидетелства за управление на МПС, 8 от автомобилите са с прекратена регистрация, а 6 от колите са били спрени от движение. Съставени са 254 акта за установяване на административни нарушения, а наложените глоби по фиш са 335 броя.

7 от проверените водачи са карали след употреба на алкохол. При четирима от тях дрегерът е отчел над 1.2 промила, а алкохолната проба на останалите трима е била под този показател.

В хода на акцията са задържани четирима дрогирани водачи. Водачите на проверените автомобили са били под въздействието на амфетамин и кокаин.

5 са били неправоспособните водачи, хванати по време на акцията. Голям е броя на неизрядните водачи по отношение на своята сигурност - пътувалите без колан и каска са 150.

Водач и спътник, които разменили местата си, са задържани в Долни Воден. Шофьорка не се подчинила на разпореждане за извършване на полицейска проверка и последвала гонка из улиците на населеното място. След кратко преследване автомобилът бил спрян, а зад волана бил мъж – собственик на превозното средство. Жената, която управлявала колата малко преди това, вече била на съседната седалка.

Оказало се, че водачката е неправоспособна, а алкохолната проба на мъжа отчела 1,83 промила. За да прикрият престъплението си, проверяваните лица предложили подкуп на проверяващите, подхвърляйки в автомобила на униформените сумата от 520 лв.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати