Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Актьорът Явор Бахаров се размина със затвора

Закон и ред

Актьорът Явор Бахаров се размина със затвора

Актьорът Явор Бахаров се размина със затвора - Tribune.bg
Снимка:

На 23 октомври миналата година Разложкият районен съд осъди Бахаров на година лишаване от свобода

Актьорът Явор Бахаров се размина със затвора, след като благоевградският окръжен съд замени ефективната му присъда за шофиране под въздействието на алкохол и наркотици с условна, предаде БГНЕС.

Припомняме, че на 23 октомври миналата година Разложкият районен съд осъди Бахаров на година затвор, 18 месеца без право да управлява МПС и 500 лв. глоба за шофиране след употреба на наркотици.

До тази присъда се стигна, след като на 7 февруари 2020 година актьорът бе задържан да шофира лекия си автомобил „Мицубиши“ в Банско след употреба на алкохол и наркотици. Тя бе обжалвана и след многократно отлагане на делата, днес Бахаров бе осъден условно.

От благоевградския съд заявяват следното:

„Тричленен състав на Окръжния съд прецени, че срокът на отлагане на наказанието „лишаване от свобода от една година“ следва да бъде с продължителност от четири години - не в минималния, а в средния размер, предвиден в закона, тъй като, според съдебния състав, продължителността на този срок ще изиграе положителна роля върху устойчивостта на нагласите на подсъдимия да спазва закона“.

Освен това Окръжният съд налага наказание на Явор Бахаров „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от една година.

Първоинстанционната присъда е потвърдена в останалата ѝ част.

Решението на Окръжен съд – Благоевград е окончателно и не подлежи на обжалване.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети