Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Алексей Петров: Цветанов ме осъди на гражданска смърт вече 11-а година

Закон и ред

Алексей Петров: Цветанов ме осъди на гражданска смърт вече 11-а година

Алексей Петров: Цветанов ме осъди на гражданска смърт вече 11-а година - Tribune.bg
Снимка:

Антитерористът отново се изправи пред Спецсъда

Оневиненият от Специализирания наказателен съд експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм Алексей Петров днес отново трябва да се яви в Апелативния спецсъд по дело, образувано по частен протест на специализирана прокуратура и въззивни жалби, съобщи Агенция „Пик“.

Девет години след полицейската акция „Октопод“ Алексей Петров бе признат за невинен в съдебната зала. Делото стартира през 2011 г. в Софийския градски съд, но после бе прехвърлено и в Специализирания съд започна на ново през 2015 г.

„Съдът ме оправда на първа инстанция. Очевидно съм още на трупчета, коментира на влизане в съда Алексей Петров.

Той посочи, че очаква да се случи това, което е заявил в началото на процеса.

„Краят е предизвестен още от началото, заради начина, по който Цветанов действаше при моето задържане. Цветанов ми произнесе 12-годишна присъда - гражданска смърт. И в момента съм в състояние на гражданска смърт. 11-та година изтърпявам това наказание. Очаквам след една година да бъда освободен от тази гражданска смърт!, изтъкна Алексей Петров. Той вече осъди България в съда по правата на човека, заради методите на действие на Цветан Цветанов и показните му арести като вътрешен министър.

Делото започна с разпита на свидетеля Александър Юруков, който заяви, че не знае дали „ИН 80 ООД е била съдружник на „Лев коорп, нито е запознат с дейността на тази фирма. Свидетелят потвърди, че не знае дали фирмите на адрес – „Петко Каравелов №5, са имали обща каса, както и колко персонал е имала „Ин 80“.

На делото не се явиха други двама свидетели, които бяха заличени от съда, след като прокуратурата заяви, че има достатъчно доказателства и няма претенции към тях.


 

Коментари (8)

Стамат Хора като тряктора изобщо не трябва да се появяват
08.02.2021 15:18 / Отговор
Stan Този човек с прякор е всеизвестно.... съмнителен.
08.02.2021 15:45 / Отговор
Жаклин Ако беше "му издадена" такава присъда щеше ли да тръби необезпокояван във всички медии.
08.02.2021 18:10 / Отговор
Борк С толкова много повдигнати обвинения какво очаква...
08.02.2021 20:38 / Отговор
Тартаковер Преди 3 години, през лятото, го видях в един от най-известните ресторанти в Кранево. На живо изглеждаше много по-добре, отколкото на снимка, или по телевизия. За разлика от доста други, при които е обратно.
08.02.2021 21:43 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети