Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Американец скочи от седмия етаж на блок в Добрич и уби 73-годишен пешеходец

Закон и ред

Американец скочи от седмия етаж на блок в Добрич и уби 73-годишен пешеходец

Американец скочи от седмия етаж на блок в Добрич и уби 73-годишен пешеходец - Tribune.bg
Снимка:

Прокуратурата ръководи досъдебно производство

Районната прокуратура в Добрич ръководи досъдебно производство с две жертви – американски и български гражданин.

Разследването е започнало около 18 часа снощи - 12 юли, когато американски гражданин на 34 години, гостуващ в България, скача от седмия етаж на жилищен блок, разположен в района на бул. „Русия“.

В този момент отдолу преминава 73-годишен мъж, върху когото чужденецът пада.

Дошлите на място медицински екипи установяват, че двамата мъже са живи. Те са откарани незабавно в болнично заведение, където първо починал възрастният мъж, а малко по-късно и 34-годишният американец.

Според първоначално събраните данни, младият мъж е страдал от психично заболяване, което е било лекувано в родината му. Предстои да се изяснят детайлите около този факт. Назначени са също съдебно – медицински и други експертизи за установяване на причините и обстоятелствата, довели до решението на американския гражданин, до последвалите събития, както и причините за смъртта на двамата мъже.

Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Добрич. На брифинг, пред представителите на средствата за масово осведомяване, прокурор Даниел Илиев – говорител на структурата разясни, че първоначално разследването е образувано за престъпление по чл. 122, ал. 1 от НК – причиняване на смърт по непредпазливост, но в хода на работата по него ще се изяснява също има ли данни за склоняване към самоубийство на младия американец.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати