Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Андрей Гюров обжалва решението на антикорупционната комисия за несъвместимост

Закон и ред

Андрей Гюров обжалва решението на антикорупционната комисия за несъвместимост

Андрей Гюров обжалва решението на антикорупционната комисия за несъвместимост - Tribune.bg
Снимка:

Андрей Гюров оспорва в съда решението но Антикорупционната комисия, която го обвини в конфликт на интереси. Това става ясно от прессъобщение на БНБ.

КПКОНПИ установи несъвместимост при подуправителя на БНБ Андрей Гюров, той излезе в отпуск

„Днес в Българската народна банка бе получено уведомление от г-н Гюров относно подадена от него жалба срещу решението на Комисията за противодействие на корупцията от 24 юни 2024.

Припомняме, че Комисията за противодействие на корупцията на 27 юни уведоми Българската народна банка за постановено решение, с което е установила несъвместимост по отношение на г-н Андрей Гюров, подуправител, ръководител на управление „Емисионно“. Българската народна банка ще предприеме съответните законосъобразни действия след произнасянето на съда“, казват от банката.

Причината - участие в търговско дружество и членство в управителен орган, които не са съгласувани с БНБ. Гюров излезе в неплатен отпуск.

Гюров бе избран за подуправител на БНБ през м. юли миналата година. Тогава Гюров бе народен представител от ПП от 2021 г. През 2022 г. година той беше предложен за гуверньор на БНБ, като тогава се конкурираше за поста с Любомир Каримански от ИТН. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати