Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ангел Бадънков за случая „Негован“: Убийството е планирано една година

Закон и ред

Ангел Бадънков за случая „Негован“: Убийството е планирано една година

Снимка:

Георги Начев дори е подарил на съпругата си гривна и огърлица на убитата жена

Престъплението край Негован е планирано отдавна и е извършено професионално, а мотив са били парите на жертвите, коментира за БТВ началникът на криминалния отдел на СДВР Ангел Бадънков.

Двама строителни работници са задържани по случая, а Прокуратурата вече им е повдигнала обвинения. Задържаните Пламен Шляпашки и Георги Начев са направили самопризнания.

„Престъплението е планирано една година. Георги е познавал жертвите от 15 години. Той е бил техен майстор. Жертвите са били заможни хора и доста често са прибягвали до неговите услуги. Те са му имали доверие и са му споделяли неща, които не е трябвало“, посочва комисар Бадънков.

Криминалистът признава, че това е най-тежкият случай в кариерата му, защото само гледката край езерото с разпръснатите части от тела е била по думите му брутална.

Бадънков допълни, че единият от извършителите е лежал четири пъти в затвора. Въпреки това и двамата задържани са добри майстори.

„Изненада ме фактът, че са прибегнали към извършването на това престъпление, защото техният бизнес е доходоносен и изкарват добри пари“, подчерта разследващият.

За криминалиста мотивът за престъплението са пари. Жертвите са споделили пред Георги Начев, че наскоро са продали апартамент, а парите от лихви са малко. Така извършителите са си помислили, че парите от имотната сделка са налични и затова са извършили престъплението в апартамента на възрастното семейство в кв. „Иван Вазов“.

„Физическият извършител е Пламен, той е застрелял жертвите в главата, а Георги е разкомплектовал телата“, сподели разследващият.

Оръжието на убийството е незаконно придобито. Впоследствие следите са заличени професионално с белина, а Георги Начев дори си позволява да подари на съпругата си гривна и огърлица на убитата жена.

Криминалистът е впечатлен от силната връзка между извършителите на престъплението.

„Определено са в по-силна връзка, отколкото да са само партньори в работата. Те денонощно са заедно - от 24, те 18 бяха заедно“, коментира комисар Бадънков. Той недоумява как задържаните са проявили милост към кучето, а са посегнали на две човешки същества. Той увери, че работата по случая продължава и всички съпричастни ще понесат наказателна отговорност.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив