Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Апелативен съд - София окончателно потвърди запора върху акциите на община Варна от Пловдивския панаир

Закон и ред

Апелативен съд - София окончателно потвърди запора върху акциите на община Варна от Пловдивския панаир

Апелативен съд - София окончателно потвърди запора върху акциите на община Варна от Пловдивския панаир - Tribune.bg

„Държавата трябва да запази собствеността си в Пловдивския панаир, но и да работи за развитието на дружеството", заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов

По заведеното от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов дело пред Софийски градски съд е потвърдено и второто особено искане за налагане на запор върху 16 314 400 броя поименни безналични акции от капитала на „Международен панаир Пловдив“ АД. Определението на Апелативния съд, като втора инстанция по обезпечителното производство е окончателно и не подлежи на обжалване.

Мярката бе допусната по-рано от Софийски градски съд за обезпечение на предявения от държавата, представлявана от министъра на икономиката и индустрията, иск срещу Община Варна за признаване на собствеността на държавата върху 16 314 400 броя поименни безналични акции. Последните представляват 29% от капитала на „Международен панаир Пловдив“ АД.

„Държавата трябва да запази собствеността си в Пловдивския панаир, но и да работи за развитието на дружеството. Международният панаир - Пловдив не се управлява ефективно, затова Министерството на икономиката и индустрията е фокусирано върху разработването на Стратегия за развитието му“, коментира Богдан Богданов.

Припомняме, че още в началото на юни министърът на икономиката и индустрията разпореди пълен правен анализ по казуса с Пловдивския панаир. По-късно, със свое решение, Министерският съвет му възложи да извърши всички възможни действия в защита на държавния интерес. В средата на юли беше предявен иск за признаване на собствеността на държавата  върху  акциите, като към настоящия момент с влезли в сила определения са уважени и двете особени искания: за спиране на вписването на апорта в Търговския регистър и за налагане на запор на акциите.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети