Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Апелативната спецпрокуратура с отворено писмо до правосъдния министър и правна комисия в НС

Закон и ред

Апелативната спецпрокуратура с отворено писмо до правосъдния министър и правна комисия в НС

Апелативната спецпрокуратура с отворено писмо до правосъдния министър и правна комисия в НС - Tribune.bg
Снимка:

Административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Ивайло Ангелов изразява желание и готовност да се включи като заинтересована страна в общественото обсъждане и работните групи по законопроекта за промени в ЗСВ, НПК и НК:

ДО

КОМИСИЯТА ПО КОНСТИТУЦИОННИ И ПРАВНИ ВЪПРОСИ В 47-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ДО

МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО,

Във връзка с публикуваните на 28.01.2022 г. в Портала за обществени консултации промени в ЗСВ, НПК и НК, в качеството си на административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура, изразявам желание да се включа като заинтересована страна в общественото обсъждане и работните групи по законопроекта.

Считам, че притежавания от мен практически опит в наказателно-правната материя ще бъде полезен при обсъждане на предложените нормативни промени. Придобитата експертиза като следовател в окръжен следствен отдел и в Националната следствена служба, прокурор в районна, окръжна и апелативна прокуратура, както и на преподавател в НИП, ми дава широк практически и научен поглед над съществуващите проблеми в областта на наказателното правораздаване.

Магистратите от Апелативна специализирана прокуратура сме убедени в необходимостта от промени в редица текстове от ЗСВ, НПК и НК. Готови сме да дадем своя принос за усъвършенстване на действащото законодателство от позицията на практикуващи юристи, които познават в детайли съществуващите недостатъци и проблеми.

Убеден съм, че мнението, което ще изразим, ще допринесе за качеството на предлагания законопроект и постигането на заложените цели в полза на обществото. Участието в общественото обсъждане ще гарантира спазването на установените в чл. 26 от ЗНА принципи - на необходимост, обоснованост, предвидимост, откритост, съгласуваност, субсидиарност, пропорционалност и стабилност при изработването на проекти за нормативни актове.

АДМИНИСТРАТИВЕН РЪКОВОДИТЕЛ НА АПЕЛАТИВНА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПРОКУРАТУРА

 ….............................

/ИВАЙЛО АНГЕЛОВ/

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати