Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Апелативният съд гледа мярката на Кристиан Николов

Закон и ред

Апелативният съд гледа мярката на Кристиан Николов

Снимка:

Той е обвинен за катастрофата, при която загина Милен Цветков

Софийският апелативен съд ще гледа мярката за неотклонение на Кристиан Николов-обвинен за катастрофата, при която загина Милен Цветков.

Навръх Великден тази година джипът, управляван от Кристиан Николов, с 99 км в час, връхлетя върху автомобила на Цветков, докато журналистът чакал на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на няколко упойващи вещества.

Преди седмица Софийски градски съд остави в ареста Кристиан, като не уважи молбата мярката му да бъде изменена в по-лека. Определението на СГС можеше да се обжалва пред апелативните магистрати. Какво ще решат те за мярката на младежа , който е в ареста от април, ще стане ясно днес.

На 2 ноември Николов поиска по-лека мярка- „домашен арест“, но съдът реши друго. „Николов е безотговорен, лекомислен и самонадеян“, обоснова решението си съдия Петър Стоицев.

По-рано обвиняемият заяви, че съжалява за стореното. „Изказвам искрени съболезнования на семейството на Милен Цветков. Съдействам на разследването. Смазан съм от медийната атака срещу мен. Знам какво ме чака. Ще поема пълна отговорност“, заяви пред съда обвиняемият.

Според магистратите обаче има опасност Николов да се укрие, ако бъде с по-лека мярка за неотклонение. Престъплението, за което ще отговаря пред Темида, предвижда 15, 20 или доживотен затвор.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още