Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Апелативният спецсъд определи 1 млн. лв. парична гаранция за Елена Динева, тя няма да я плати

Закон и ред

Апелативният спецсъд определи 1 млн. лв. парична гаранция за Елена Динева, тя няма да я плати

Снимка:

Преди седмица ѝ бе определена гаранция от 750 000 лева

Апелативният специализиран наказателен съд определи парична гаранция в размер на 1 милион лева за Елена Динева.

Преди седмица на съпругата на бизнесмена Васил Божков ѝ бе определена гаранция от 750 000 лева от Специализирания съд. Тогава адвокатите ѝ обясниха, че няма откъде да вземе тези пари, защото всичките ѝ сметки и имоти са запорирани.

Днес още преди да бъде произнесено определението на Апелативния спецсъд, нейният адвокат Людмил Рангелов каза, че ако паричната гаранция остане същата, Динева няма да я плати и ще остане в ареста, това е нейното решение. Динева също заяви, че сумата е непосилна за нея.

Законовият срок изтича на 27 октомври и тогава самата прокуратура ще измени мярката.

„На досъдебното производство тя има такива правомощия. Просто съставя едно постановление, с което отменя тази мярка за неотклонение“, заяви адвокат Рангелов и добави, че тогава се определя мярка „подписка“.

Прoкурaтурaтa от своя страна пoиcкa жeнaтa дo Вacил Бoжкoв дa ocтaнe в aрecтa, тъй като имa oпacнocт тя дa укриe културнo-иcтoричecкo нacлeдcтвo и пo тoзи нaчин дa пoпрeчи нa тaзи чacт oт рaзcлeдвaнeтo. Aкo Динeвa ocтaнe нa cвoбoдa, иcкaнeтo на държавното обвинение бeше гaрaнциятa дa e 1,5 млн. лeвa.

Прoкурaтурaтa ce aргумeнтирa c тoвa, чe вce oщe прoдължaвa иззeмвaнeтo нa културнo-иcтoричecки цeннocти, кaктo oт дoмa нa Eлeнa Динeвa и Вacил Бoжкoв, тaкa и oт oфиcитe нa „Нoвe Хoлдинг“.

Елена Динева е в ареста от 7 месеца с обвинение за участие в организирана престъпна група. Спецсъдът определи задържането ѝ през тези месеци като прекомерно и в съдебната зала адвокатите коментираха, че тя е задържана само защото е съпруга на Васил Божков.

Според прокуратурата обаче Динева е била наясно с извършваната от групата разнородна престъпна дейност и много свидетели по делото твърдят, че тя е била „дясна ръка“ на бизнесмена.

Утре Елена Динева ще реши окончателно дали ще внесе паричната гаранция.                                                                                                                                                                                                  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още