Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Апелативният спецсъд отложи мярката на Атанас Бобоков

Закон и ред

Апелативният спецсъд отложи мярката на Атанас Бобоков

Снимка:

Апелативният спец отложи разглеждането на мярката на Атанас Бобоков в Апелативния спецсъд за 6 октомври.Преди това съдът докладва молба и на адвокат Георги Тренчев, който имал симптоми на COVID-19 и по препоръка на личния лекар е пристъпил към изследване. Той заявил, че няма техническа възможност да участва в заседанието по Skype. Съдът докладва и молба от другия адвокат на Бобоков - Илиян Василев, който има здравословни проблеми. Така днес в залата не бе нито един от защитниците му и мярката бе отложена. Самият Бобоков настоя това да е по-скоро и апелативните магистрати насрочиха разглеждането на мярката за 6 октомври.

Стана ясно и че прокуратурата е внесла 9 тома допълнителни материали.

Делото срещу БобоковДелото срещу Бобоков

Преди дни държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бивш зам. министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области.

Прокурор Мария Дойчева каза, че 9-те тома са свързани с това разкритие. „Това са огледи на веществените доказателства от тези площадки. Това са материалите в едно със снимков материал към огледните протоколи", посочи тя.

Тя обясни, че в момента Атанас Бобоков е с мярка „задържане под стража“. По-долната инстанция спецсъдът не е изменил. Какво ще реши втората инстанция - апелативният спецсъд, се очаква да стане ясно идния вторник.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още