Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арест и двама избягали след разбиване на банкомат в София (Обновена)

Закон и ред

Арест и двама избягали след разбиване на банкомат в София (Обновена)

Снимка:

Задържаният мъж е от Молдова

Маскирани избягаха, след като опитаха да разбият АТМ и да ограбят столичен хипермаркет. Това се е случило около 03:25 тази нощ.

След акция на органите на реда единият от извършителите е задържан.

Другите двама са оказали съпротива, не са изпълнили полицейските разпореждания и са успели да избягат в посока Самоковско шосе.

„Имахме информация, че лицата извършват престъпления на територията на София. Правим проверка дали са участвали в други обири. Двама не са изпълнили полицейските разпореждания. Докато дойдат колегите, те са успели да избягат, един е задържан“. Това заяви комисар Петър Петров – началник отдел Криминална полиция към СДВР на извънреден брифинг по повод престъпната група, ударила хипермаркет и банкомат в София.

 Той уточни, че арестуваният е гражданин на Молдова.

„Оттук са се оттеглили пеша, нямаме данни за автомобил или друго превозно средство, с което да са избягали. Този автомобил, да го наречем тяхната работна кола, той е противозаконно отнет от района на 7 РПУ през септември. Направили са опит да взломят банкомата, но не са успели. Има щети по заключващия механизъм, но не е разбит. Взели са няколко лаптопа“, обясни още той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема