Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арестуваха българин на яхта в Поморие за измами с документи, представял се за посланик

Закон и ред

Арестуваха българин на яхта в Поморие за измами с документи, представял се за посланик

Арестуваха българин на яхта в Поморие за измами с документи, представял се за посланик - Tribune.bg
Снимка:

Общата стойност на настъпилата щета възлиза на 334 000 евро

Арестуваха българин на яхта в Поморие, издирван за измами с документи, пише БНТ. Срещу 53-годишния Полихрон Луков има издадена Европейска заповед за арест от прокуратурата в гр. Велс, Република Австрия.

Мъжът е обявен за международно издирване в края на юли. Установено е, че той набавял и предоставял фалшиви лични документи - дипломатически паспорти на чужди граждани, както и испански лични карти на част от тях. Пред пострадалите Полихрон Луков се представял с друга самоличност, въвеждайки ги в заблуждение, че е посланик на Федерация Сейнт Китс и Невис.

По този начин мъжът заблудил пострадалите, че може да присъди дипломатически статут, както и да им издаде задгранични паспорти и автомобилни регистрационни номера. Измамените чужди граждани са повече от 10. Общата стойност на настъпилата щета възлиза на 334 000 евро.

Луков е установен и задържан от органите на реда на яхта в град Поморие. По време на задържането си, първоначално, се е представил за чужд гражданин. Твърдял е, че не знае български език и е поискал преводач от френски или испански.

Окръжната прокуратура - Бургас го е задържала за срок до 72 часа, като предстои държавното обвинение да поиска от съда да бъде постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети