Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арестуваха бившия главен редактор на ДУМА Юрий Борисов

Закон и ред

Арестуваха бившия главен редактор на ДУМА Юрий Борисов

Снимка:

По непотвърдена информация се води дело за шпионаж

Рано сутринта в дома си е бил арестуван бившият главен редактор на ДУМА Юрий Борисов, съобщи за вестника съпругата му журналистката Дора Чичкова. Журналистът, който сега е един от секретарите на Националното движение "Русофили", е бил докаран в следствения арест с белезници, потвърдили за ДУМА очевидци.

От връченото определение за обиск ставало ясно, че задържането на Борисов е във връзка с дело, образувано на 3 юли 2019 г. по чл. 105 от Наказателния кодекс. Той гласи, че който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да ѝ служи като шпионин, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Домът на Борисови е бил обискиран, иззети са компютри и различни документи. Юрий Борисов е отведен от полицията за разпит в спецпрокурата. Преди дни той е имал сериозна сърдечна атака и не се чувства добре физически, разказа неговата съпруга.

Сутринта Малинов е трябвало да участва в предаване по бТВ, но не се е явил в студиото.

Пред изданието зам.-председателят на НД "Русофили" Владимир Чучуев разказа, че рано сутринта в специализираната прокуратура е била извикана в качеството си на свидетел главният секретар на движението Кристина Иванова. За разпити са били привикани още зам.-председателят на "Русофили" Милен Чакъров, почетният председател Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, член на НС на БСП, други членове на Изпълнителното бюро на организацията.  

 


Коментари (2)

Българофил Браво! Само така! Всички, които работят против България да бъдат подведени под отговорност, начело с онова нищо, дето се води президент!
09.09.2019 16:50 / Отговор
Деси Фатмака-генерал е най-големия шпионин и продажник.ХАЙДЕ И НЕГО.
09.09.2019 17:48 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема