Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арестуваха британка за смъртта на 7-месечното й бебе във Велинград

Закон и ред

Арестуваха британка за смъртта на 7-месечното й бебе във Велинград

Снимка:

Доказателства сочат, че жената се спънала и паднала на пода с детето

39 - годишната британска гражданка Л.Л. е била задържана  и привлечена като обвиняема, че на 8 ноември в гр. Велинград е причинила по непредпазливост смъртта на малолетното си дете – момче на 7 месеца. Това съобщиха от държавното обвинение.

На 8 ноември в РУ - Велинград е бил подаден сигнал от Спешна помощ в гр. Велинград, че 7-месечно бебе било докарано в отделението от родителите си - британската гражданка Л.Л. и бащата, български гражданин.

Лекарите установили, че детето е било мъртво. Първоначално за срок от 24 часа по Закона за МВР са били задържани двамата родители.  След проведени процесуално-следствени действия е установено, че през нощта, майката била в дома си в гр. Велинград. Докато носела на ръце бебето, тя се спънала и паднала на пода с него. Детето е получило черепна травма и по-късно е починало в жилището.

Според събраните доказателства по този начин обвиняемата е причинила по непредпазливост смъртта на бебето. Към настоящия момент няма доказателства бащата да има съпричастност към извършване на деянието. По делото се очаква заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза. 

Определението на Районен съд – Велинград подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пазарджик.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още