Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арестуваха двама братя, засадили цяла нива с канабис край Созопол

Закон и ред

Арестуваха двама братя, засадили цяла нива с канабис край Созопол

Арестуваха двама братя, засадили цяла нива с канабис край Созопол - Tribune.bg
Снимка:

Нива, засята с конопени растения, както и голямо количество сух канабис, бяха открити при проведена специализирана полицейска операция в местността „Смесици“ в землището на созополското село Зидарово, съобщиха от ОДМВР - Бургас.

Установено е, че на нивата, разположена върху парцел от 2 600 кв. м., се отглеждат конопени растения от двама криминално проявени братя на 32 и 38 години.

При последвалите процесуално-следствени действия са фиксирани над 2 500 растения с различна височина между 1,5 и 2,5 метра. Открита е напоителна система, състояща се от три горивни генератора, множество маркучи и кранове с различна големина, имащи за цел да изпомпват вода от разположен в близо естествен водоизточник, с която да се напоява нивата.

Иззети са и множество лопати, кирки, вили, чували със земеделски торове и др. В непосредствена близост до нивата са открити две заграждения, пригодени за „сушилни“, от които са иззети близо 40 растения.

Спрямо двамата братя за констатираното престъпление e повдигнато обвинение. По случая е образувано досъдебно производство и материалите са докладвани в Районна прокуратура – Бургас.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети