Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арестуваха двама каналджии, опитали се да прекарат 13 нелегални мигранти

Закон и ред

Арестуваха двама каналджии, опитали се да прекарат 13 нелегални мигранти

Снимка:

Гранични полицаи от ГПУ-Крумовград задържаха двама мъже, прекарвали нелегално имигранти, съобщиха от МВР. Районна прокуратура – Кърджали привлече двамата като обвиняеми за подпомагане на граждани на Ирак и Афганистан да преминат незаконно през страната.

На 25 март 2021 г. близо до село Падало граничарите спрели за проверка два леки автомобила – „Ауди“ и „Фолксваген“, управлявани от двама мъже – на 28 и 21 години. В хода на предприетата проверка е установено, че в колите пътували 13 чужденци - мъже, на възраст от 18 до 31 г., без документи за самоличност. Установено е, че 12 от тях са граждани на Ирак и един - на Афганистан. Част от чужденците пътували в багажниците на автомобилите.

Двамата водачи са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР, а чуждите граждани са настанени в миграционен център. Установено е, че имигрантите са преминали в страната ни през зелената граница с Гърция до близко населено място ги чакали двата автомобила. Задачата на двамата шофьори била да ги откарат до населено място в Старозагорска област, а оттам чуждите граждани да стигнат до граница на изход от страната. Крайната им цел била държава в Западна Европа.

Под надзора на Районна прокуратура – Кърджали - Териториално отделение – Крумовград са извършени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства и др.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още