Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арестуваха кмета на Стамболийски, ГЕРБ искат оставката на вътрешния министър

Закон и ред

Арестуваха кмета на Стамболийски, ГЕРБ искат оставката на вътрешния министър

Арестуваха кмета на Стамболийски, ГЕРБ искат оставката на вътрешния министър - Tribune.bg
Фейсбук

Това е продължение на полицейските репресии, започнали от времето на Бойко Рашков, казаха от ГЕРБ

Полиция задържа тази сутрин за 24 часа Георги Мараджиев, кметът на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив. Мотивите не са ясни, няма повдигнато обвинение.

В момента полицаите са във фабриката на сина на Мараджиев и извършват обиск, градоначалникът е бил разпитан.

Кметът е отведен от маскирани полицаи с качулки. По -рано той заяви пред журналисти, че това е акция за сплашване и вижда в нея действия на полицията срещу работа му като активист на ГЕРБ.

„Дори не знам защо е акцията. Тази фабрика е на сина ми, аз работя в общината. Идват избори и аз съм винаги на прицел като общински координатор на ГЕРБ. За мен акцията е политическа, а претърсването във фабриката е незаконно”, каза пред Радио Пловдив Георги Мараджиев. Това е пореден опит за арест на Георги Мараджиев. Партия ГЕРБ определи ареста като опит да се отвлече внимание от всички проблеми, с които МВР не може да се справи.

„Това е продължение на полицейските репресии, започнали от времето на Бойко Рашков, и продължаващи сега” каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на извънреден брифинг в парламента.

„Всеки един кмет или представител на политическа партия може да бъде задържан при спазване на всички процесуални изисквания в правовата държава. Кое наложи отново да се нахлува по такъв начин във фабриката на семейството на Мараджиев, ако има данни за извършени от него престъпления, защо не е поканен или призован по реда на НПК. Това е поредна демонстрация на полицейщина и опит да се отвлече вниманието на обществото от несправянето от страна на МВР по всички проблеми. ГЕРБ ще инициира изслушване на вътрешния министър, за да ни обясни на какви основания си позволяват такива действия”, уточни още Атанасова.

„Целта е несправянето с всекидневни катастрофи, с мигрантските потоци, с несправедливостта в държавата да бъде замаскирано с такива акции. Цели се всички кметове да знаят, че ги очаква същото, ако не са на страна на управляващите в момента. Искаме оставката на Демерджиев”, коментира и Георг Георгиев от ГЕРБ. Иван Демерджиев още днес да подаде своята оставка и да освободи МВР от своята некомпетентност, заяви и Тома Биков от ГЕРБ.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети