Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арестуваха несебърски прокурор, бил пиян зад волана

Закон и ред

Арестуваха несебърски прокурор, бил пиян зад волана

Арестуваха несебърски прокурор, бил пиян зад волана - Tribune.bg

СГП ще го тества принудително за алкохол и наркотици

Софийският градски съд е дал разрешение принудително да се вземе кръв от несебърския прокурор Методи Велков за изследване за алкохол и наркотици.

Той беше задържан рано тази сутрин след сигнал от служители в бензиностанция, че виждат човек в неадекватно състояние, който управлява автомобил.

При полицейска проверка той отказал проби за алкохол и наркотици, а полицията го задържа за 24 часа.

По-късно днес Софийска градска прокуратура пое ръководството на разследване по случая. Прокурор Велков е разследван за три престъпления.

  • За това, че на 10.07.2024 г. в гр. Несебър, е управлявано моторно превозно средство - лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК;
  • За това, че на 10.07.2024 г. в гр. Несебър, е управлявано моторно превозно средство - лек автомобил, след употреба на наркотични вещества - престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК;
  • И за това, че на 10.07.2024 г. в гр. Несебър, противозаконно е пречено на орган на властта да изпълни задълженията си - престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК.

Извършени са разпити на свидетели, включително и на полицейски служители. Извършен е оглед на местопроизшествието. Лекият автомобил е иззет като веществено доказателство по разпоредбата на чл. 343б, ал. 5 от НК: "В случаите по ал. 1 - 4 съдът отнема в полза на държавата моторното превозно средство, послужило за извършване на престъплението и е собственост на дееца, а когато деецът не е собственик - да присъди равностойността му."


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати