Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арестуваха разследващ полицай с подкуп (подробности)

Закон и ред

Арестуваха разследващ полицай с подкуп (подробности)

Снимка:

Във Варна задържаха старши разследващ полицай от областната дирекция на МВР. Полицаят е хванат в момента на получаване на подкуп от 2 000 лв.

В хода на досъдебното производство са събрани доказателства, че разследващият полицай е поискал от лицето А. М. сума от 10 000 лв. и приел на 4 пъти част от тях - общо 5000 лв.

Сумата била поискана, за да не го привлече към наказателна отговорност по водено от него дело. Освен това разследващият полицай въвел А. М. в заблуждение, че трябва да даде сума от 3000 лв. и за наблюдаващия прокурор, който да прекрати делото.

Окръжната прокуратура в града обвини и задържа за срок от 72 часа униформения.

Полицаят има две обвинения. Едното е за пасивен подкуп, извършен при условията на продължавано престъпление, чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение от разследващ полицай. Другото е измама, извършен от длъжностно лице в кръга на неговата длъжност.

Предстои прокуратурата да внесе в Окръжен съд-Варна искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия.

Деянията, за които разследващият полицай е обвинен, са наказуеми – подкупът с лишаване от свобода от три до десет години, глоба до двадесет хиляди лева и с лишаване от права. За опит за измама законът предвижда лишаване от свобода от една до осем години.  

МВРМВР


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още