Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арестуваха Теодор, който заплаши, че ще гръмне Борисов

Закон и ред

Арестуваха Теодор, който заплаши, че ще гръмне Борисов

Снимка:

Разследват го за закана за убийство

Арестуван е Теодор Николов, срещу когото започна разследване за отправени заплахи срещу премиера Бойко Борисов, съобщиха от прокуратурата. Николов е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Реакцията на държавното обвинение беше провокирана, след като той публикува своя снимка във Фейсбук, на която е с оръжие, а под нея написа: "Бойко, тебе ще те отстрелям безплатно! Мамка ти мръсна, продажна! Българоубиец!".

Наказанието, което може да получи варненецът, е до 3 години затвор. Но делото е „във връзка с член 325“. „Когато деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, или когато то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм, наказанието е лишаване от свобода до пет години“, гласи той.

Действията по разследването установяват къде и от кого са направени клипът и снимката, които са били публикувани във Фейсбук. На страницата на Теодор имаше и клип, който в момента е изтрит. На него в кутията с оръжие е пуснат телефон, на който се вижда клип на Цветан Цветанов. „Най-хубаво се гледат новините по този начин. Гледаш новините, гледаш снайпера“, казва той зад кадър. „Много е възбуждащо“, допълва Николов.

Извършено е претърсване в дома му и е разпитана приятелката му, която е разказала, че тя е заснела клипа със заканата, допълват от прокуратурата.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив