Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арестуван ли е кмет, приближен до Цветан Цветанов?

Закон и ред

Арестуван ли е кмет, приближен до Цветан Цветанов?

Снимка:

Антикорупционната комисия и прокуратурата провеждат разследване в сградата на общината в Годеч, съобщава БТВ. То е свързано с акция в сградата на Българската агенция по безопасност на храните тази сутрин.

Все още няма официални данни какво е престъплението, което се разследва. Според непотвърдени информации е задържан кметът на Годеч Радослав Асенов. Според други източници той е отведен за разпит.

До късно през деня не беше ясно дали Радослав Асенов е задържан и дали е обвинен. В общината на Годеч никой не отговаря на телефоните, посочени на страницата им, съобщава “24 часа”.

Източници на изданието твърдят, че Специализираната прокуратура и КПКОНПИ работят по случай със субсидии за животновъдно стопанство, с което връзка има и кметът. Става дума за история от преди няколко години. Стопанството било проверявано от БАБХ - София-област, с директор д-р Леонид Лавчев. Според местните той е близък на кмета Асенов. Дори е бил жури в дефиле на коне в общината.

За Асенов отдавна се говори, че е един от най-приближените кметове от София-област до Цветан Цветанов. Затова свидетелстват честите посещения на бившия втори в общината. Припомняме, че корените на учредителят на „Републиканци за България“ са свързани с Годеч.

„Радослав Асенов е достойна и успешна кандидатура, зад която застава плътно цялата структура на ГЕРБ в Годеч“, заяви Цветанов при представянето на кандидатите на ГЕРБ за местните избори през 2015 година.

Лично Цветан Цветанов присъства на откриването на обновената сграда на общината в града. „С този млад екип съм сигурен, че ще работите за развитието на общината. Защото това е нашата мисия - да правим населените места по-добро място за живеене и за развитие на бизнеса“, каза  тогава Цветанов. Радослав Асенов и бившият втори се радваха често на компанията си по време на  инспекциите на пътни отсечки и откриването на офиси.

Според жители на общината и сега учредителят на „Републиканци за България“ често е засичан да посещава  Радослав Асенов в кабинета му , което разбира се не учудвало по никакъв начин  общинската администрация, която  била свикнали със срещите на Асенов с Цветан Цветанов.  


Коментари (5)

Avatar Nqma nishto presto gerb
12.02.2021 17:00 / Отговор
Тигър Този сайт е създаден да плюе всеки, който застане на пътя на министър-председателя ни Бойко Борисов. Дали е приближен? Дали са верни изобщо статитите които пишат
12.02.2021 18:08 / Отговор
Цитрус То и Харизанов е приближен на Бойко Борисов а е обвиняем, подсъдим и осъден. Георги Харизанов е ексшефа на "Напоителни системи", който е обвинен в кражба на особено големи суми, подсъдим за закана и с условна за рекет. Как човек с такава престъпна биография става шеф на "Напоителни системи". За подобно нещо трябва някой наистина влиятелен човек да се намеси. Това за кого ви подсказва? За Бойко разбира се. Тука говорим за непотвърдени обвинения и то незначителни. Като ще си казваме истината, нека да си я казваме.
12.02.2021 18:13 / Отговор
Железникар Преди Цветанов е бил в Герб всеки го знае, н защо всички които са анрушили закона се свързват с бивши на ГЕРБ? Едно време може да са били приближени, но сега не е задължително да са. Г-н Цветанов отдавна не е част от тях и иска всеки да накаже който е от управляващата партия
12.02.2021 18:13 / Отговор
Паразити Тука все Цветанов ви е в устата и то ако е свързано с обвинения и накърняване на репутацията. Защо играете тези мръсни игрички? Само Цецо ли е свързан с такива "игрички"? Мога да изкарам няколко хиляди случая, които показват обратното. Защо не пишете когато Цветанов, Вълнев и партията поемат инициативи които са от съществена полза за народа?
12.02.2021 18:20 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още